Ορθοδοντική

Η ορθοδοντική πραγματοποιείται σε περιπτώσεις όπου τα δόντια του ασθενή είναι στραβά ή υπάρχει δυσαρμονία στην ανάπτυξη και στην σχέση των γνάθων.  Ο στόχος της ορθοδοντικής θεραπείας είναι η βελτίωση της αισθητικής του προσώπου αλλά και της λειτουργικότητας (δάγκωμα, ομιλία). Οι θεραπείες της ορθοδοντικής μπορούν να πραγματοποιηθούν σε οποιαδήποτε άλλη ηλικία κριθεί απαραίτητο.

Αόρατη ορθοδοντική
Κλασσική ορθοδοντική

ΑΟΡΑΤΗ ΟΡΘΟΔΟΝΤΙΚΗ

Η αόρατη ορθοδοντική αποτελεί μια διαδικασία διόρθωσης και μετακίνησης των δοντιών χρησιμοποιώντας τους αόρατους νάρθηκες. Μαζί φροντίζουμε η θεραπεία να είναι άνετη, ανώδυνη, γρήγορη και αποτελεσματική. Είναι λεπτοί διάφανοι νάρθηκες που κατασκευάζονται για την κάθε περίπτωση ασθενή ξεχωριστά με σκοπό την μετακίνηση των δοντιών στην επιθυμητή θέση. Κατά τη διάρκεια της θεραπείας μπορεί να χρειαστεί να αντικατασταθεί ο αόρατος νάρθηκας γιατί ο καθένας αντιστοιχεί σε διαφορετικό βήμα της θεραπείας.

Ένα από τα πλεονεκτήματά του είναι ότι μπορούμε να τα αφαιρούμε οποιοιδήποτε στιγμή της ημέρας για να τα καθαρίζουμε χωρίς έτσι να επιβαρύνουμε την στοματική μας υγειά.

Επίσης μπορούν να αφαιρεθούν εύκολα και γρήγορα χωρίς να προκαλούν τραυματισμούς στα ούλα και στα χείλη σε περίπτωση που ο ασθενής το επιθυμεί. Η διαδικασία προσαρμογής τους είναι γύρω στις 2-3 ημέρες κατά τις οποίες είναι λογικό να προκληθεί μικρή ενόχληση στα δόντια που είναι υπό μετακίνηση και διαφορά στον τρόπο της ομιλίας.

Το μόνο αρνητικό με τους αόρατους νάρθηκες είναι ότι δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν όλες οι περιπτώσεις που χρειάζεται να γίνει μετακίνηση των δοντιών. Παρόλα αυτά αποτελεί λύση για πολλούς που η ιδέα «σιδεράκια» τους απελπίζει.

ΚΛΑΣΙΚΗ ΟΡΘΟΔΟΝΤΙΚΗ

Η κλασσική ορθοδοντική ασχολείται με τα κλασσικά σιδεράκια, τα οποία εφαρμόζονται στην μπροστινή πλευρά των δοντιών. Θεωρείται ένας ορθοδοντικός μηχανισμός που τοποθετείται και αφαιρείται από τον ορθοδοντικό με σκοπό την μετακίνηση των δοντιών στην επιθυμητή θέση για κάθε ασθενή. Η τοποθέτησή τους σε μικρή ηλικία όπου τα δόντια δεν έχουν αναπτυχθεί πλήρως αποτελεί και την καλύτερη πρακτική για ένα επιτυχές αποτέλεσμα.

Ο πρώτος ορθοδοντικός έλεγχος γίνεται συνήθως την ηλικία των 6 εκτός από ορισμένες περιπτώσεις που το απαιτούν νωρίτερα. Ο χρόνος εφαρμογής τους εξαρτάται από την περίπτωση του ασθενή και αλλάζει κατά περίπτωση. Πλέον έχουν αποκτήσει μικρότερο μέγεθος για καλαίσθητη εμφάνιση και πιο φυσικό αποτέλεσμα.