Blog

Πώς ξεπερνιέται ο φόβος για τον οδοντίατρο

Ιδιαίτερα ο ασθενής με οδοντιατρικά προβλήματα είναι περισσότερο φοβικός διότι έχει πλήρη συνείδηση κατά τη διάρκεια της οδοντιατρικής θεραπείας σε αντίθεση με άλλες επεμβάσεις της ιατρικής όπου μπορεί να έχει ολική αναισθησία.

Όχι πια πόνος από την ένεση στον οδοντίατρο

Γιατί να προκαλεί φόβο η επίσκεψη στον οδοντίατρο; Στατιστικές έρευνες στην Ευρώπη και την Αμερική έχουν δείξει ότι ο βασικός λόγος που οι ασθενείς καθυστερούν την ετήσια επίσκεψή τους στον οδοντίατρο είναι ο φόβος της βελόνας και της ένεσης.

Πού οφείλεται η κακοσμία του στόματος

Πρωταρχικής σημασίας και άμεσα συνδεδεμένη με τη στοματική υγιεινή, η ευχάριστη αναπνοή αποτελεί αναπόσπαστο στοιχείο του τρόπου με τον οποίο επικοινωνούμε.

Δύσοσμη αναπνοή: Αιτίες που ίσως δεν γνωρίζετε

Η κακοσμία του στόματος είναι δυσάρεστη. Κανείς δεν θέλει να ζει με αυτήν, και για αυτό είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζουμε τι την προκαλεί. Και κάτι μας λέει ότι οι παρακάτω αιτίες μάλλον είχαν περάσει απαρατήρητες… μέχρι τώρα.

Γλυκά χωρίς να χαλάμε τα δόντια μας;

Η ζάχαρη, αποτελεί την αγαπημένη τροφή των μικροβίων και όταν υπάρχει στο στοματικό περιβάλλον, ακόμα και σε μικρές ποσότητες, συμβάλλει στην ραγδαία αύξησή τους και διασπώντας την απεκκρίνουν οξέα που καταστρέφουν τα δόντια μας.

Mυστικά για ολόλευκο χαμόγελο

Το τσιγάρο, ο καφές, ορισμένες τροφές, το κρασί και οι χυμοί σβήνουν το λευκό χρώμα από τα δόντια σας. Απλές συμβουλές για να έχετε λευκά δόντια και όμορφο χαμόγελο.