10 συμβουλές για δροσερή αναπνοή

Πολλοί άνθρωποι παραπονιούνται ότι έχουν δύσοσμη αναπνοή. Οι αιτίες μπορεί να είναι πολλές: ουλίτιδα, τερηδόνα, πεπτικά προβλήματα … Το στόμα περιέχει εκατομμύρια βακτήρια που πρέπει να εξαλειφθούν για να έχουμε καλή αναπνοή. Όποια και να είναι η αιτία της δύσοσμης αναπνοής, μην απελπίζεστε. Το σημαντικό είναι να διατηρούμε την υγιεινή του στόματος και του σώματος γενικότερα σε καλά επίπεδα. Παρακάτω θα βρείτε ένα δεκάλογο που σας εξασφαλίζει φρέσκια και δροσερή αναπνοή.

Βουρτσίζετε τα δόντια σας μετά από κάθε γεύμα

Για την καταπολέμηση μικροβίων στο στόμα, είναι σημαντικό να βουρτσίζετε τα δόντια σας. Αυτό πρέπει να γίνεται μετά από κάθε γεύμα, αν είναι δυνατόν, ώστε να αφαιρούνται τα υπολείμματα των τροφών που έχουν κολλήσει μεταξύ των δοντιών και που είναι υπεύθυνα για την κακή αναπνοή.

Καθαρίστε τη γλώσσα

Συχνά το ξεχνάτε, αλλά η γλώσσα περιέχει επίσης βακτήρια! Βουρτσίστε απαλά το τραχύ της επιφάνειας της γλώσσας για να απαλλαγείτε από τα νεκρά κύτταρα.

Το νερό κάνει καλό

Είναι σημαντικό να πίνετε κάθε μέρα τουλάχιστον 1,5 λίτρο νερό για την καταπολέμηση και της κακής αναπνοής. Η ενυδάτωση είναι απαραίτητη για να έχετε “φρέσκια αναπνοή” αφού για παράδειγμα, η δυσοσμία του στόματος το πρωί οφείλεται σε έλλειψη ενυδάτωσης.

Τακτικές πλύσεις με στοματικά διαλύματα

Τα στοματικά διαλύματα είναι αποτελεσματικά στη αντιμετώπιση της δυσοσμίας του στόματος και στην καταπολέμηση των βακτηρίων.

Οδοντικό νήμα

Η χρήση οδοντικού νήματος, είναι χρήσιμη για τον καθαρισμό των δοντιών από υπολείμματα τροφών.

Λεμόνι

Αυτό το φυσικό αντισηπτικό, σας δίνει δροσιά και καταπολεμά τα βακτήρια. Μασήστε ένα λεμόνι ή πιείτε το χυμό του και θα σας βοηθήσει να αποκτήσετε…δροσερή αναπνοή.

Μαϊντανός

Μασήστε μαϊντανό μετά τα γεύματα. Φρεσκάρει την αναπνοή! Ειδικά αν έχετε καταναλώσει το σκόρδο πριν, αλλά σιγουρευτείτε ότι ο μαϊντανός δεν έχει κολλήσει ανάμεσα στα δόντια σας! Μια άλλη εναλλακτική λύση, είναι να ξεπλύνετε το στόμα με εκχύλισμα μαϊντανού, που θα το κάνετε ως εξής :
Βράζετε στην κατσαρόλα νερό (ένα ποτήρι). Ρίχνετε 2-3 κλωναράκια μαϊντανό και λίγο κανέλα. Σουρώνετε το μίγμα και ξεπλένετε το στόμα σας με νερό.

Μασήστε ένα γαρίφαλο

Το γαρύφαλλο είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να έχετε δροσερή αναπνοή. Μπορείτε να μασάτε μια σκελίδα μετά τα γεύματα.

Μέντα

Ολοκληρώστε το γεύμα σας με τσάι ή τσάι μέντας. Θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε φρέσκια αναπνοή.

Κανέλα

Η κανέλα έχει φυσικές ιδιότητες, που αντιμετωπίζουν μία δύσοσμη αναπνοή. Το πιπίλισμα ενός μικρού κομματιού κανέλας, εξασφαλίζει φρέσκια και δροσερή αναπνοή.

Και οι συμβουλές:

Αποφύγετε την υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ και τσιγάρου. Συχνά, είναι οι αιτίες που προκαλούν δυσοσμία της αναπνοής.
Τέλος, μην αμελείτε να βλέπετε τον οδοντίατρό σας κάθε 6 μήνες, για να ελέγξετε τα δόντια σας.

Share: