Όχι πια πόνος από την ένεση στον οδοντίατρο

Γιατί να προκαλεί φόβο η επίσκεψη στον οδοντίατρο; Στατιστικές έρευνες στην Ευρώπη και την Αμερική έχουν δείξει ότι ο βασικός λόγος που οι ασθενείς καθυστερούν την ετήσια επίσκεψή τους στον οδοντίατρο είναι ο φόβος της βελόνας και της ένεσης.

Δεν είναι τυχαίο ότι από τότε που γεννήθηκε η οδοντιατρική επιστήμη, τους τελευταίους αιώνες ο οδοντίατρος απεικονίζεται πάντα με μια ένεση στο χέρι! πόσοι ασθενείς έρχονται στο ιατρείο με συσσωρευμένα προβλήματα και παραδέχονται πως ο λόγος που άφησαν τα δόντια τους σε αυτή την κατάσταση είναι ότι η σκέψη και μόνο της ένεσης είναι ικανή για να αναβάλουν και για αυτόν το χρόνο την επίσκεψη στο οδοντιατρείο! αν ρωτήσουμε τον ασθενή τι ακριβώς φοβάται μας λέει ότι βλέπει αυτήν την τεράστια μεταλλική ένεση με μια μεγάλη βελόνα που έρχεται απειλητικά κατά πάνω του και σχεδόν πάντα τον πονάει!

Όλα αυτά είναι πια παρελθόν χάρη στην ηλεκτρονικά ελεγχόμενη χορήγηση αναισθησίας με μια ηλεκτρική συσκευή, το wand by milestone.

Πολλοί από τους ασθενείς πιστεύουν ότι η έμπαρση της βελόνας είναι αυτή που τους προκαλεί πόνο κατά τη διάρκεια της ένεσης, ενώ στην πραγματικότητα ο πόνος προκαλείται από τη ροη του αναισθητικού μέσα στους ιστούς.

Η νέα επαναστατική εργονομικά σχεδιασμένη χειρολαβή της ηλεκτρονικής αναισθησίας βοηθά τον οδοντίατρο να χορηγήσει αναισθησία χωρίς πόνο σε οποιοδήποτε σημείο του στόματος. Ο ρυθμός έγχυσης του αναισθητικού ελέγχεται ηλεκτρονικά και όχι από το χέρι, συνεπώς είναι εντελώς σταθερός και ακριβής (1 σταγόνα/2 δευτερόλεπτα).

Στην άκρη του πλαστικού σωληνίσκου που έχει αντικαταστήσει την ογκώδη μεταλλική σύριγγα, υπάρχει μια παρά πολύ λεπτή και κόντη βελόνα ινσουλίνης. Με αυτόν τον τρόπο δεν υπάρχει πόνος, γιατί οι ιστοί δεν τραυματίζονται και το αναισθητικό εισάγεται με πολύ αργό και σταθερό ρυθμό και έτσι ο ασθενής πολύ συχνά δεν καταλαβαίνει καν ότι έχει τελειώσει η αναισθησία!

Επιπλέον στη θέα και μόνο μιας τόσο μικροσκοπικής βελόνας ο ασθενής χαλαρώνει, νιώθει ότι έχει εμπιστοσύνη στον οδοντίατρό του και κυρίως δέχεται να κλείσει και δεύτερο ραντεβού για να φτιάξει τα δόντια που τόσο καιρό είχε παραμελήσει εξαιτίας του φόβου του! το τελικό αποτέλεσμα είναι μια θετική οδοντιατρική εμπειρία για τον ασθενή.

Share: